«Ο κόσμος της Πάφου έχει περιβαλλοντική συνείδηση.»

«Στόχος μας να επεκταθούμε σε όλη την Κύπρο.»

Ο γενικός διευθυντής της Athinodorou Green Earth, Αθηνόδωρος Αθηνοδώρου , μιλά για την εταιρεία ανακύκλωσης που ήρθε για να «πρασινίσει» , κατά την έκφραση του τον τόπο μας. Εξέφρασε την περηφάνια του για τον κόσμο της Πάφου , ο οποίος διακατέχεται από περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθησία σε ότι αφορά το πράσινο ενώ εξαπολύει τα πυρά του σε όσους παρανομούν και καλεί τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν , προτού όπως τονίζει , πνιγούμε στα απόβλητα.

Κύριε Αθηνοδώρου, τι ακριβώς είναι η Athinodorou Green Earth;

Η Athinodorou Green Earth ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό να «πρασινίσει» την πατρίδα μας. Συγκεκριμένα οι κύριες δραστηριότητες της συμπεριλαμβάνουν την παραλαβή, επεξεργασία και ανακύκλωση Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ.), βιοαποικοδομήσιμα απόβλητα και γενικότερα οτιδήποτε θεωρείται ανακυκλώσιμο υλικό. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι αυστηρές, τηρούνται όλα τα πρότυπα και σεβόμαστε τους κανόνες ασφάλειας και υγείας.

Τι ποσότητες ανακυκλώνει η Athinodorou Green Earth;

Οι ποσότητες είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές. Παραδείγματος χάριν ένα νοικοκυριό μπορεί να ανακυκλώσει μέχρι και 4 κιλά την ημέρα που προκύπτουν από συσκευασίες, το μαγείρεμα και την καθαριότητα. Αν θεωρήσουμε ότι η πόλη της Πάφου έχει 10 χιλιάδες νοικοκυριά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανακυκλώσει μέχρι 40 τόνους την μέρα. Η Athinodorou Green Earth ανακυκλώνει κατά μέσον όρο 500 τόνους την μέρα, άρα περισσότερα από 12 φορές απ’ ότι ανακυκλώνει η Πάφος. Πιστεύουμε ότι με αυτούς τους ρυθμούς θα εξυγιάνουμε την επαρχία μας και ίσως καταφέρουμε να αποφύγουμε την όποια καταστροφή μας οδηγούν οι ιθύνοντες.

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο κλάδος σας και σε ποιους ιθύνοντες αναφέρεστε;

Κατ’ αρχάς οφείλω να αναφέρω ότι είμαι πολύ περήφανος για τον κόσμο της Πάφου. Το επίπεδο περιβαλλοντικής συνείδησης που τους χαρακτηρίζει ανταγωνίζεται τις κοσμοπολίτικες μεγαλουπόλεις της Ευρώπης. Τα προβλήματα και η ζημιά γίνεται από τους ιθύνοντες οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι. Παρανομούν κατά κόρον θάβοντας τεράστιες ποσότητες καθημερινά σε μη αδειοδοτημένους και ακατάλληλους χώρους που μεταξύ άλλων μολύνουν τον υδάτινο ορίζοντα. Το τμήμα περιβάλλοντος σηκώνει τα χέρια ψηλά και δηλώνει ανήμπορο ενάντια στους αναρχικούς σερίφηδες. Εύχομαι οι αρχές να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν τους νόμους και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες αλλιώς κυριολεκτικά θα «πνιγούμε στα απόβλητα».

Σε ποιους χώρους δραστηριοποιείτε η Athinodorou Green Earth;

Η Athinodorou Green Earth δραστηριοποιείτε στην επαρχία της Πάφου με τρεις χώρους παραλαβής και δύο χώρους διαχείρισης αποβλήτων. Στόχος μας είναι στα επόμενα πέντε χρόνια να επεκταθούμε σε όλη την Κύπρο.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τον κόσμο για την ανακύκλωση;

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την αισιοδοξία μου για το μέλλον.

Έχουμε ήδη πετύχει ένα μικρό θαύμα, πάντα με την υποστήριξη του ευσυνείδητου πολίτη και μερικών εταιρειών που τηρούν τα πρότυπα και ακολουθούν τους κανονισμούς. Δοθείσας της ευκαιρίας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υγεία, χαρά και ευτυχία και ένα ευτυχισμένο και «πράσινο» νέο έτος.

source: http://www.taxidromos24.com/2018/12/27/athinodorou-green-earth-ltd/?fbclid=IwAR3nvU-HfotoxyVIqz22HLiwzQUKJD2Y7_wU_k8bKynXK4asG-HLRgd-hXA
Athinodorou Green Earth Ltd – Το πράσινο πρόσωπο της Athinodorou